372 555 10 450

372 555 10 450

Rohelusse uppuv aiapaviljon on elustiili osa

Kasvuhoone ideestamiseks, valimiseks ja soetamiseks on parim aeg sügis, sest siis on piisavalt aega oma idee elluviimiseks. Kevadeks on siis kasvuhoone olemas ja saab taimed õigel ajal sisse istutada.

Inglise stiilis aiapaviljon

sobis nii vaba aja veetmiseks kui taimede kasvatamiseks.
Meie aiapaviljon on inspireerinud ka meie sõpru endale aiapaviljoni soetama.

Aiapaviljon Vitavia Sirius
Kasvuhoone Vitavia Ida 1300

Inglise stiilis aiapaviljon

sobis nii vaba aja veetmiseks kui taimede kasvatamiseks.
Meie aiapaviljon on inspireerinud ka meie sõpru endale aiapaviljoni soetama.

Kasvuhoone Vitavia Sirius

Margitil on kasvuhoone vanemate suvilas olnud kogu elu. Oma maja juures katsetasime algul paari ajutise kilekasvuhoonega, et jõuda veendumusele, kas tahame endale kasvuhoonet rajada.
Kõhklusi põhjustas enamiku kasvuhoonete ebaatraktiivne välimus. Kui nägime Vitavia aiapaviljoni Sirius, võlus see meid oma elegantse välimusega. See oli inglise stiilis aiapaviljon, mis sobis nii vaba aja veetmiseks kui taimede kasvatamiseks. Tundsime, et olime leidnud endale sobiva lahenduse.
Ehitasime aiapaviljonile alla ringikujulise kiviparketi, panime sisse laua ja toolid, ukse kõrvale veranda osasse ka riiulid. Lakke riputasime solar laternad.

Ja taimed kasvavad meil pottides! Ja kasvab meil kõike: punaseid, kollaseid, musti, lillasid kirss-, ploom- ja tavalisi tomateid; kollaseid, punaseid, oranže mini- ja tavalisi paprikaid, meloneid, suvikõrvitsaid, baklažaane, kurke, salateid, maitsetaimi, sibulaid, lilli jne.

Aiamaja-kasvuhoone Vitavia Sirius

Oleme eksperimenteerinud igasuguste taimedega ja alati on põnev tulemust nautida. Kui alguses tundus, et pottides kasvatamine pole päris õige ja ega sealt suurt saaki ei saa, siis nüüd võin kinnitada, et kogemused õpetavad ja sel aastal olid kõik meie taimed juba saagi all lookas ja kandsid rohkem kui süüa jaksasime.
Pottides kasvatamise nipp on väetamine.
Potis kasvab tegelikult kõik, kui korralikult ökoväetist panna ja väetada tuleb rohkem kui peenras kasvatades.
Margit, Tallinna lähistelt Peetrist: “Meie perele meeldib aiapaviljonis olla. Seal on mõnus hommikukohvi juua ja einestada tuuliste ja jahedate ilmadega. Aiatöid tehes lähen sinna ikka vihma eest pakku ja puhkan roheluses taimede keskel vihmakrabinat kuulates ja aeda avanevaid vaateid nautides.”

Saada lugu oma ilusast kasvuhoonest

Calabria tšillikreem

Calabria tšillikreem

Tšillipipra söömine on tervisele kasulik ja pikendab eluiga, sest see vähendab südameataki ja...