372 555 10 450

372 555 10 450

Calabria tšillikreem

Tšilli

Tšillipipra söömine on tervisele kasulik ja pikendab eluiga, sest see vähendab südameataki ja insuldi põhjustatud suremuse riski.

Calabria tšillikreem
Tšillikreem on Calabria, tüüpiline eripära, väga vürtsikas kreem, mis on valmistatud punaste tšillide, õli ja soolaga. Erakordne viis tšillit säilitada aastaringselt, sobib suurepäraselt pasta maitsestamiseks või leivale määrimiseks. Tšillikreemi kulub teie roogadele maitse andmiseks väga vähe. Meil Eestis kasvab tšilli väga edaukalt kasvuhoones.

valmistamine

kuidas valmistada Calabria tšillikreemi

calabria_tšillikreem_2
1. Saite kasvuhoonest hea tšilli saagi. Mis siis sellega peale hakata? Üks variantidest on teha tšillikreem selle retsepti järgi.
2. Esmalt peske tšillikaunad jooksva vee all
3. Pärast loputamist asetage paprika puuvillasele riidele. Tupsutage neid üleliigse vee eemaldamiseks lapiga;
4. Nüüd eemaldame tšilli rohelise varre osa. Selles etapis soovitan teil kasutada plastkindaid ja kaitseprille;
5. Varre eemaldamisel kontrollige, kas ots on must,
kui see on must, tähendab et, pipar on hallitanud ja see tuleb kõrvaldada;
6. Kui varred on kõigilt tšillidelt eemaldatud, asetage need kandikule ja laske neil 24 tundi kuivada;
calabria_tšillikreem_3
7. 24 tunni pärast võtame tšillid ja segame need aeglaselt elektrisegistis.
calabria_tšillikreem_4
8. Blenderda seni, kuni segu on jäme aga mitte liiga peen
calabria_tšillikreem_5
9. Valage purustatud tšilli kaussi ja segage lusikaga;
calabria_tšillikreem_6
10. Lisage sool purustatud tšillile ja segage väga hästi. Sool toimib tšillikreemi loodusliku säilitusainena;
11. Sega lusikaga korralikult läbi, et sool seguneks tšilliga hästi;
calabria_tšillikreem_7
12. Hakake aeglaselt lisama neitsioliiviõli (umbes 300 ml) ja segage lusikaga korralikult, et segu oleks kreemjas;
13. Katke lapiga ja laske sellel 2 päeva puhata. Segage kreemi 2/3 korda päevas;
calabria_tšillikreem_8
14. Kahe päeva pärast on tšillipüree palju kreemjam;
calabria_tšillikreem_8
15. Lisage veel neitsioliiviõli, jätkates segamist. Õli peaks peaaegu katma tšillisegu:
calabria_tšillikreem_8
16. Steriliseerige purgid:
Täida pott külma veega, aseta purkid koos kaantega ja keeda 15 minutit. Pärast seda asetage need riidele (tagurpidi) ja laske neil jahtuda;
calabria_tšillikreem_8
17. Täitke purgid, soovitan neid mitte servani täita;
calabria_tšillikreem_8
18. Nüüd saame lisada veel neitsioliiviõli, oodata paar tundi enne kaantega sulgemist. Selle eesmärk on veenduda, et lisame vajadusel rohkem õli;
19. Nüüd saame purgid kaantega hermeetiliselt sulgeda;

säilitamine

20. Säilitage purke mitte valguse käes, neid võib hoida kuni aasta.
Pärast avamist saab purki külmkapis hoida 5/6 päeva, soovitatav on iga kord peale toote kasutamisel vajadusel lisada õli;